thuis
Door: ton
Blijf op de hoogte en volg Ton en Els
02 Juni 2013 | Nederland, Gouda
Vrijdag een dag lekker rustig doorgebracht in Santiago. Eerst lekker uitgeslapen en daarna een lekker ontbijt genuttigd.
Toen zijn we op ons gemak de stad gaan verkennen. eerst naar de lokale markt en daarna richting oude binnenstad. Het plan was om de pelgrimsmis in de kathedraal bij te wonen, die begon om 12.00 uur dus om 11.30 wij naar binnen. Dat was maar net op tijd want die kerk zat al stampvol en we hadden nog net een zitplaats op de achterste rij. Het was een indrukwekkend gebeuren al konden we er niets van verstaan want het was in het latijn en dat heb ik nu net niet geleerd op school. Als afsluiting van de mis werd er een groot wierrookvat door de kerk geslingerd en dat was leuk om te zien.
We hoorde nog wel dat er per dag zo'n 1000 pelgrims arriveren dus dan is het wel begrijpelijk dat het zo druk was.
Daarna geluncht en nog wat rondgeslenterd, we wilde nog naar het pelgrimsmuseum maar dat ging net sluiten voor de siësta. Om een uur of 3 naar het hotel gegaan om onze fietsen en bagage op te halen en zijn we naar ons laatste hotel, dicht bij het vliegveld, gegaan. Het was eenvoudig te vinden, hotel uit rechtsaf en immer gerade aus. 10km.
Daar ingecheckt, bagage naar de kamer gebracht en toen eerst even naar het vliegveld gereden om de boel te verkennen. In het hotel wat gedronken, gegeten en een afzakkertje en vroeg naar bed.
"s morgens om 06.00 uur ontbeten spullen gepakt en richting vliegveld.
De fietsen "reisklaar" gemaakt (dacht ik) en inchecken maar. De begage was net verdwenen zegt die mevrouw dat de fietsen zo niet meekonden??? Het voorwiel moest eruit, etc etc en in een fietsdoos!
Na een beetje heen en weer praten kwam er een chef bij en die liet ons de regels voor het vervoeren van fietsen van Vueling zien en daar was dus geen speld tussen te krijgen. Afijn er is daar zo'n inpakservice en voor € 17,50 per fiets hadden ze zo'n fietsdoos. Hij hielp ook met het demonteren van de fietsen. Beetje jammer was dat het speciale gereedschap in de bagage zat die al verdwenen was en dat had ik toch echt nodig. Els in haar beste engels met die chef geregeld dat de bagage weer terug kwam en toen konden we weer verder sleutelen. De voorwielen moesten er dus uit, bij mijn fiets de lowrider eraf, de voorspatborden eraf en ook nog de sturen eraf en toen paste het eindelijk in de dozen. We hebben ook nog het vliegtuig gehaald. Al met al bijzonder kwalitatief uitermate teleurstellend. Het vliegen ging al met al redelijk vlot, op Barcelona een kleine vertraging maar om 18.00 uur waren we thuis. De fietsen zitten nog in de dozen en die breng ik zo naar de fietsenmaker met een zakje losse onderdelen en boutjes en moertjes en dan mag hij ze in elkaar puzzelen.
Nog een paar feitjes: GEEN lekke banden, geen valpartijen, de fietsen liepen als zonnetjes, niet verdwaald op een klein navigatiestorinkje na ( het witte elektriciteitshuisje was niet wit meer en stond verscholen in het groen)
Al met al een heerlijke vakantie. We willen iedereen bedanken voor de reacties en aanmoedigingen en tot een volgende reis maar weer.
groetjes,
Els en Ton
02 Juni 2013 - 19:13
Ina:
Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn.
En ik snap de telleurstelling op het vliegveld.
Gelukkig hoeft dat demonteren van de fietsen niet bij elke vlucht!! -
03 Juni 2013 - 09:31
Corrie:
Investeren in nieuwe fietsen is niet voor niets geweest. Had inderdaad al niet gelezen over banden (of andere) pech. Welkom thuis. Nu nagenieten en in de herinnering bewaren.
Fijn dat jullie er weer zijn.